Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.05.2022

Через війну близько 35% економіки України не працює – Шмигаль

Через війну приблизно 35% економіки України сьогодні не працює.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в коментарі BBC News Україна, передає Укрінформ.

«За різними оцінками різних експертів на сьогодні втрачено від 30% до 50% економіки. Прогноз падіння ВВП також складає 30-50%. В середньому приблизно 35% економіки сьогодні не працює. Відповідно бюджет орієнтовно виконується на 50-70% мирного часу. При цьому драматично зросли витрати на соціальні потреби, гуманітарні потреби, на розмінування», – сказав Шмигаль.

За його словами, все це утворює бюджетний дефіцит у розмірі 5 млрд доларів щомісяця. «Це великі гроші, і, звичайно, ми просимо партнерів нас підтримати, отримуємо таку підтримку. Тісно співпрацюємо з МВФ, Міжнародним банком, США, ЄС. Велика Британія дуже нас підтримує», – зазначив Шмигаль.

Він додав, що прямі збитки, завдані інфраструктурі та економіці України, складають близько 600 млрд доларів, ці збитки кожного дня зростають.

За словами Прем’єр-міністра, більш як 100 закладів освіти та понад 500 медичних закладів або зруйновані повністю, або пошкоджені. Також зруйновано 25 тис. км доріг, кілька сотень мостів, 12 міжнародних аеропортів пошкоджені, понад 40 млн кв. метрів житла пошкоджено або зруйновано.

Прем’єр-міністр зауважив, що бізнес втратив понад 200 заводів, близько 17% бізнесів взагалі припинили свою роботу, а 60% підприємств працюють на рівні нижчому за довоєнний.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня під час візиту до Варшави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував міжнародним партнерам і донорам платформу United24.

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим амбасадором United24.

 

www.ukrinform.ua