Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.06.2022

Чеська компанія ICE Industrial Service a.s презентувала захисні оборонні споруди, виготовлені на 3D принтерах

7-10 червня 2022 року відбувся офіційний візит представників компанії ICE Industrial Service a.s. (ІСЕ, Чеська Республіка) до України для проведення презентації Проєкту розміщення в Україні виробництва фортифікаційних споруд з надміцного бетону для потреб збройних формувань України на інноваційному обладнані компанії ICE – «3D принтері», а також проведення переговорів щодо реалізації майбутнього проєкту.

8 червня на виробничій базі компанії «Родничок» (с. Бояни, Новоселицького р-ну, Чернівецької області) відбулась виставка-презентація, під час якої:

  • Керівник ІСЕ Tomáš Vránek розповів про їх компанію та колектив, презентував можливості ЗD принтерів які вони виробляють, та інноваційність технологій які в них використовуються. Також, керівник ІСЕ наголосив, що, зважаючи на бажання допомогти Україні у війні проти РФ, вони вирішили привезти 3D принтер в Україну і розмістити тут виробництво фортифікаційних споруд по технічному завданні ЗСУ та інших військових формувань України.
  • Представники Чернівецької влади подякували Чеській делегації за їх велике бажання допомогти обороноздатності України та кроки, які вони роблять для реалізації вказаного Проєкту розміщення виробництва в Україні. Також посадовці запевнили у повній підтримці реалізації вказаного Проєкту на території Чернівецької області.
  • Представники компанії «Родничок» також запевнили що вони готові включатись у реалізацію проєкту підвищення обороноздатності України шляхом виробництва фортифікаційних споруд на 3D принтері і готові надати свої виробничі потужності для цієї діяльності та розміщення виробництва.
  • Керівництвом МЦСП висловлено впевненість у можливості організації самого виробництва фортифікаційних споруд у Чернівецькій області, а також, що МЦСП може організувати швидкі перемовини з ЗСУ та іншими військовими формуваннями для отримання замовлень на їх виробництво. Також за свідченням МЦСП, вироблений компанією ІСЕ 3D принтер та технології друку бетоном є передовими світовими технологіями та у мирному житті можуть широко застосовуватись у швидкому та якісному спорудженні постійного або тимчасового житла (котеджі), малих архітектурних форм, об’єктів доброустрію тощо. При цьому, 3D принтер відзначається високою мобільністю, що дозволятиме вивозити його на місце спорудження групи об’єктів.