Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.10.2019

Чесний і конкурентний ринок в Україні – найкращий сигнал для інвестора, – Прем’єр

Перші кроки Уряду щодо створення конкурентних умов для бізнесу вже стали серйозним сигналом для міжнародних інвесторів. Про це заявив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук на зустрічі з представниками бізнесу, повідомляєхться на урядовому порталі.

«Щоб інвестор не боявся вкладати гроші, ми усуваємо механізми втручання силовиків. Першим кроком уже стала ліквідація підрозділів УБЕЗ (Департаменту захисту економіки Національної поліції України. – Ред.). Ми будемо й надалі цю позицію відстоювати», – наголосив Олексій Гончарук.

Він додав, що «великим тягарем для нашої економіки є система радянських заборон, зокрема про продаж землі».

«Наш Уряд активно працює задля запуску ринку землі вже в наступному році. Це дуже важливий фактор для розвитку економіки», –  наголосив Прем‘єр-міністр.

Стосовно очікувань в енергетичному секторі Олексій Гончарук зазначив: «Ми максимально сприяємо конкурентності ринків енергоресурсів і водночас мінімізуємо вплив політиків на них», – підкреслив Глава Уряду.

Глава Уряду акцентував на ефективній  боротьбі з контрабандою: «Ми робимо багато, щоб контрабанда пішла у минуле. Приблизно з 1 листопада ми очікуємо, що Нова Митниця запрацює».

«Нам потрібна зростаюча економіка. Більше того, саме це дозволить захистити ті верстви населення, які найбільше цього потребують», – зазначив Олексій Гончарук.

Зазначимо, що наступного року Уряд планує поповнити бюджет за рахунок малої приватизації на 5-6 млрд грн, а разом із цим працює над запуском приватизації великих держпідприємств.