Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.02.2021

Денис Шмигаль на Всеукраїнському форумі «Україна 30» розповів про ключові пріоритети Уряду в економіці на 2021 рік

У вівторок, 9 лютого, у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30», що присвячений обговоренню викликів та перспектив 2021 року, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про стратегію Уряду щодо боротьби з коронавірусом, а також про ключові пріоритети в економіці на цей рік.

«2020 рік став роком надзвичайних викликів і для всього світу, і для України зокрема. Але завдяки нашим лікарям, завдяки злагодженій роботі влади та громадянського суспільства ми достойно прийняли цей виклик. За рік, що минув, ми в 30 разів збільшили кількість ліжкомісць із киснем, забезпечили доступність 6 тисяч апаратів ШВЛ. А головне, що летальність від коронавірусу в Україні – одна з найнижчих у Європі», – відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також назвав три основні вектори урядової стратегії боротьби з коронавірусом. Перше – це подальше посилення спроможності медичної системи. Друге – це ефективні карантинні заходи. Третє – це вакцинація, яка почнеться вже в лютому із щеплення медичних працівників.

«Крім подолання коронавірусу, головним пріоритетом Уряду у 2021 році буде робота над відновленням економіки. У 2020 році ми здійснювали багато антикризових кроків. Це і програма «5-7-9», і збільшення інвестицій в інфраструктурні проекти, і безпрецедентні прямі виплати людям та бізнесу. У 2021 році ці програми будуть продовжені. А також буде запущено низку довгострокових економічних реформ», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Зокрема, очільник Уряду звернув увагу на важливість подальшої реалізації державно-приватного партнерства та початок будівництва перших концесійних автобанів. Також, за словами Прем’єр-міністра, розпочнеться запуск «Великої приватизації». Одним із пріоритетних напрямків роботи також стануть повноцінні запуски ринку енергоресурсів та ринку землі.

«У 2021 році ми обов’язково маємо дати старт створенню Фондового ринку, а також накопичувальної пенсійної системи. Це довготривалі проекти, але вони потрібні Україні вже зараз. Так само це стосується і програми збільшення власного видобутку газу. Підписані нашим Урядом 8 угод про розподіл продукції в перспективі декількох років мають забезпечити енергетичну самодостатність України», – наголосив Денис Шмигаль.

Серед інших напрямків в економіці, над якими буде працювати Уряд – подальша цифровізація державних послуг, створення індустріальних парків, доступне іпотечне кредитування під 7% та нижче, а також створення Національної економічної стратегії розвитку України до 2030 року.

Джерело: Урядовий портал.