Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.09.2020

Денис Шмигаль: У 2021 році плануємо розпочати будівництво зрошувальних систем

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 2 вересня ухвалив рішення, спрямовані на розвиток національного агропромислового комплексу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Уряд починає уніфіковувати нормативну базу для екологічно безпечного зрошення, поливу та водовідведення.

«Наші аграрії та фермери зверталися постійно до Уряду з проханням про створення ефективної системи будівництва зрошувальних проектів. Тому на наступний рік ми запланували разом з Президентом розширити програму «Велике будівництво» саме на створення зрошувальних систем у південних областях України», — наголосив Глава Уряду.

На думку Прем’єр-міністра, такі системи мають збільшити урожайність та убезпечити аграріїв від несприятливих погодних умов.

Також під час засідання Уряд схвалив проект закону, який передбачає зміни до законодавства в частині підтримки фермерських господарств.

«Серед основних новацій, які ми пропонуємо — законодавчо визнати пріоритетність державної підтримки фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років. Бо у нас зараз більше 30 тисяч активних фермерських господарств і лише близько 500 з них очолюють молоді люди», — зауважив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду підкреслив, що кількість таких господарств має зрости щонайменше вдвічі у найближчі роки, і держава має їм активно допомагати.

«Також ми пропонуємо чітке унормування складу земельних ділянок фермерських господарств та перелік отримувачів допомоги, що дасть змогу збільшити кількість одержувачів державної підтримки, зокрема на тих господарів, які орендують землі», — зазначив Прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал.