Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.11.2020

Денис Шмигаль виступив на щорічних зборах Європейської бізнес асоціації

19 листопада Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в онлайн-форматі виступив на щорічних зборах Європейської бізнес асоціації, де розповів про плани Уряду на наступний рік та кроки щодо створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Прем’єр-міністр подякував інвесторам та бізнесу, який платить податки та створює робочі місця в Україні.

Денис Шмигаль наголосив, що крім антикризової підтримки, яку Уряд надає підприємцям у час коронакризи, у фокусі уваги залишаються і стратегічні кроки щодо покращення бізнес-клімату в Україні. Цьому має сприяти низка реформ, які вже запущені цього року та обов’язково будуть продовжені наступного.

«Надзвичайно ефективно показала себе мала приватизація. Відкриті аукціони без корупційної складової, які відбуваються зараз, — вигідні й для держави, і для бізнесу», — зазначив Денис Шмигаль.

Також Прем’єр-міністр розповів, що важливою сферою, де активно відбуваються зміни, залишається цифровізація державних послуг, а вже з 2021 року Україна стане повністю paperless у питаннях взаємовідносин із державою.

«Серед наших ключових орієнтирів залишається входження України до топ-30 рейтингу Doing Business. Тому ми працюємо по конкретних сферах. Спрощення підключення до енергомереж. Здешевлення кредитних ресурсів. Підтримка експортного потенціалу української продукції на міжнародних ринках. Все це на порядку денному, і ми вже бачимо позитивні зрушення в усіх цих сферах», — наголосив очільник Уряду.

У свою чергу представники Європейської бізнес асоціації відзначили важливість продовження ефективного діалогу між Урядом та бізнесом.

Джерело: Урядовий портал.