Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.12.2022

Держава підтримує український бізнес, який виявив надзвичайну стійкість в умовах війни, – Тетяна Бережна

Уряд запропонував малому та середньому бізнесу низку програм підтримки, щоб допомогти відновити втрати, завдані війною. Про це заявила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна під час виступу на Міжрегіональному бізнес-форумі в Івано-Франківську.

“Український бізнес проявив величезну стійкість в умовах війни і Уряд готовий надати йому максимальну підтримку, щоб відновитись. Ми хочемо, щоб всі відчували, що бізнес і влада – одна команда”, – сказала Тетяна Бережна.

За словами заступника Міністра економіки, на сьогодні Уряд у співпраці з міжнародними партнерами запропонував підприємцям низку програм для відновлення й розвитку. Зокрема, це надання пільгового кредитування – будь-який український бізнес, якому потрібна підтримка, може отримати кредит до 60 млн гривень під 0% на час воєнного стану. Надзвичайно популярними серед підприємців є грантові програми урядового проекту єРобота на заснування та розширення своєї справи, за якими вже надано грантів на майже пів мільярди гривень, а також програми мінігрантів від міжнародних організацій, зокрема для релокованих підприємств.

Так, за підтримки держави до Івано-Франківської області в рамках програми релокації перемістили свої виробничі потужності 78 підприємств, з яких 56 вже відновили роботу і повноцінно працюють. Також великим попитом користується в регіоні і грантова програма “Власна справа”, за якою можна отримати мікрогрант до 250 тис. грн на відкриття чи розвиток свого бізнесу. На сьогодні таку безповоротну фінансову підтримку отримають майже сотня підприємців Івано-Франківщини. При цьому при реалізації своїх проектів вони створять 200 нових робочих місць.

Окрім того, рішеннями Уряду покращено регуляторне середовище – впроваджено декларативний принцип роботи, скасовано необхідність отримання для підприємців переважної більшості дозволів та ліцензій, діє мораторій на перевірки бізнесу. Все це зменшує навантаження на підприємців та забезпечує їх стабільну роботу в умовах воєнного стану.

“Дуже важливою є синергія бізнесу та влади, закликаю нас до діалогу. Ми маємо говорити, як стати ще ефективнішими”, – підсумувала Тетяна Бережна.

 

www.kmu.gov.ua