Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.07.2022

Держава цьогоріч може отримати мільярд гривень від приватизації

Україна до кінця 2022 року може отримати не більше 1 млрд грн від приватизації.

Про це розповів голова підкомітету Верховної Ради з питань регулювання публічних закупівель та ефективного управління державним і комунальним майном Олексій Мовчан в інтерв’ю Укрінформу.

“За моїми прагматичними оцінками, цього року можемо розраховувати не більше ніж на 1 млрд грн від приватизації. Наразі у Фонду держмайна багато об’єктів уже готових до приватизації за умови ухвалення законопроєкту (№7451). Це 174 об’єкти”, – сказав він.

Мовчан зазначив, що після того, як Верховна Рада дозволить швидко провести конкурси впродовж двох-трьох місяців гроші надійдуть до бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 21 червня 2022 року ухвалила за основу законопроєкт щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави (№7451).

Законопроєкт створює умови для прискорення приватизаційних процесів в Україні, спрощує здійснювані заходи з підготовки до приватизації та продажу державного і комунального майна як у період запровадження воєнного стану, так і в мирний час, унеможливлює приватизацію об’єктів великої приватизації в період дії воєнного стану та пришвидшує отримання та переоформлення дозвільних документів та ліцензій для власників приватизованих об’єктів.

 

www.ukrinform.ua