Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.01.2021

Держекоінспекція отримала понад 2 тисячі звернень про екологічні порушення від громадян протягом 2020 року

Держекоінспекція за підсумками 2020 року отримала понад 2 тисячі звернень від українців про зафіксовані порушення природоохоронного законодавства.

Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції України.

«Понад 2000 (2284) звернень від громадян щодо злочинів проти довкілля отримала Держекоінспекція протягом 2020 року. Кількість скарг у порівнянні з 2019 роком зросла на 16% (1888 звернень). Найбільше до Держекоінспекції звертались жителі Києва та Київської області», – деталізував голова ДЕІ Андрій Мальований.

Посадовець підкреслив, що звернення щодо фактів екологічних порушень, які ДЕІ отримує від громадян – це одна з підстав для проведення позапланової перевірки.

«Після отримання скарги Держекоінспекція ініціює захід контролю за дотриманням природоохоронного законодавства, під час якого інспектори перевіряють факти, наведені у листі, притягають злочинців до відповідальності та головне – надають приписи щодо усунення порушень. Тож фактично, за допомогою такого механізму, як звернення, кожен громадянин може сприяти виявленню фактів недотримання законодавства», – зауважив Андрій Мальований.

Якщо громадянин став свідком екологічного порушення, як то вирубка лісу, несанкціоноване сміттєзвалище чи забруднення повітря з підприємства, він має подати звернення до Держекоінспекції.

Джерело: Урядовий портал.