Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.11.2021

Держенергоефективності бере участь у розробці Водневої стратегії та вивчає можливості для реалізації пілотних проектів

Синергія у реалізації водневих проектів та покращенні екології – державний підхід до Водневої стратегії України. Про це йшлося на засіданні Робочої групи щодо розробки Стратегії розвитку водневої енергетики в Україні до 2030 року, яке відбулося під головуванням заступника Міністра енергетики Юлії Підкоморної.

«Держенергоефективності працює над важливими завданнями – бере участь у розробці Водневої стратегії і паралельно вивчає можливості для реалізації пілотних проектів. Критичним питанням є наявність водних ресурсів. Тому я провів наради з представниками водної спільноти, під час яких проаналізували доступність водних ресурсів та можливі точки їх забору, щоб розбудувати водневу економіку», – повідомив Голова Держенергоефективності Валерій Безус.

Зокрема, серед перспективних напрямів – використання прісноводних ресурсів у місцях їх надлишку, морських та шахтних вод.

«Важливо, що у розробці Водневої стратегії ми враховуємо не лише економічну складову проектів, а й екологічні аспекти, доступність водних ресурсів, наявність енергетичних ресурсів, транспортної інфраструктури, потреб промисловості та експортного потенціалу», – наголосив Валерій Безус.

В обговоренні взяли участь представники Держенергонагляду, Держводагентства, НТЦ «Вуглеінновація», Дніпровської політехніки, Інституту відновлюваної енергетики НАН України, Інституту водних проблем і меліорації, Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління.

 

www.kmu.gov.ua