Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.09.2020

Держенергоефективності презентує брошуру про вітроустановки як альтернативне джерело електроенергії для домогосподарств

Переваги вітроустановок для домогосподарств презентує Держенергоефективності у брошурі «Електроенергія з енергії вітру для Вашої родини», розробленій за підтримки ЄС у рамках Проекту ЄС Twinning «Розвиток відновлюваної енергетики України».

«Для нас важливо поінформувати суспільство про різні джерела енергії та обладнання, завдяки яким можна стати енергонезалежним та економити на платіжках. Вітроустановки (ВЕС) – це ще одна можливість самостійно генерувати електроенергію і не залежати від постачальника», – прокоментував т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

За словами Юрія Шафаренка, заступника Голови Держенергоефективності, серед переваг малопотужних вітрогенераторів:

  • генерація енергії навіть за дуже слабкого вітру – від 3-4 м/с;
  • енергопостачання впродовж всього року;
  • можливість використання комбінованої вітрової та сонячної електростанції (за єдиним тарифом);
  • екологічність виробництва електроенергії;
  • підтримка стабільного електропостачання за допомогою акумуляторів;
  • незначний шумовий та електромагнітний вплив завдяки використанню малопотужних установок.

При встановленні ВЕС потрібно враховувати рельєф, «вітрове затінення» від будинків та дерев. Для роботи вітроустановки домогосподарства достатньо середньорічної швидкості вітру близько 5 м/с.

Детальніше про ВЕС дізнавайтеся у брошурі, а саме: види вітроустановок; процедуру встановлення; орієнтовні розрахунки витрат та вигоди; успішні історії.

Завантажуйте, читайте та діліться із близькими, рідними та друзями: http://saee.gov.ua/sites/default/files/Power_from_wind_ua.pdf.

Довідково

Усі 5 брошур та відеоролик у рамках кампанії «Чиста енергія для Вашої родини» можна переглянути на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/content/renewables.

Джерело: Урядовий портал.