Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.12.2019

Держенергоефективності пропонує запровадити програму державної підтримки вирощування біоенергетичних культур

У Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) підготували зміни до українського законодавства, які запровадять програму державної підтримки вирощування біоенергетичних культур, заявив директор Держенергоефективності Юрій Шафаренко під час круглого столу «Біоенергетика — один із шляхів до енергонезалежності України». 

Про це пише Укрінформ.

«Ми розробили проєкт змін до законодавства і проєкт постанови Кабінету міністрів. Ми хочемо надати державну допомогу цьому напрямку (вирощування біоенергетичних культур)… Приблизно по такій самій схемі як зараз робимо по «теплих кредитах», ми будемо відшкодовувати певний відсоток або на закупівлю паростків для вирощування, або на добрива, або на техніку. Це питання для обговорення», — зазначив Шафаренко.

Він додав, що розвиток біоенергетики дасть змогу Україні стати більш енергонезалежною і саме тому його потрібно стимулювати шляхом підтримки з держбюджету.

Як повідомлялося, галузь із вирощування енергетичних сільгоспкультур в Україні перебуває в зародковому стані — енергокультурами засаджено майже 4000 га маргінальних земель.

Здебільшого це енергетична верба, тополя та міскантус, які дають середню щорічну урожайність 20 т/га.

Проте потенціал галузі колосальний, вона здатна збільшитися у 250 разів.

За розрахунками науковців, з 1 млн га можна зібрати 11,5 млн т врожаю енергокультур, що здатні замістити 5,5 млрд м куб. природного газу.