Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.08.2021

Держрибагентство: В Азовському морі починається промисел бичків

З 15 серпня розпочнеться промисел бичків у дозволених Режимом рибальства у 2021 році районах в басейні Азовського моря, який продовжиться до 15 грудня цього року.

У цьому році дозволений ліміт для вилучення бичків у відкритій частині моря становить 2400 тонн. У порівнянні з минулим роком він зменшився на 1050 тонн. Кількість драг з механізованим способом використання, які можна використовувати під час промислу, залишилась такою ж, як і в минулому році – 18 одиниць.

Також Режимом рибальства дозволяється добувати бичків у п’ятикілометровій прибережній зоні українського узбережжя від Керченської протоки до краю Білосарайської коси та від мису Ахілеон до краю коси Довгої, а також у Таганрозькій затоці драгами з ручним і напівмеханічним способом використання, закидними неводами (волоками), каравками та підйомними пастками. Загальний дозволений ліміт у цих частинах Азовського моря сягає 1800 тонн, який розподілений на квоти між користувачами.

Крім того, добувати бичків дозволяється ставними неводами та ятерями у затоці Сиваш з 15 серпня до 31жовтня.

Зменшення ліміту для вилучення бичків, пов’язане зі значним падінням їх запасів, внаслідок підвищення солоності морської води до 14,5-15 ‰ (проміле), що призвело до зменшення нерестових площ. Побільшало у бичків і конкурентів щодо кормової бази, зокрема, калкана, який не тільки живиться однаковими бентосними організмами, а ще й полює на самих бичків. Також у перші 30 діб життя цього виду потужним конкурентом у живленні стали медузи, чисельність яких значно зросла останніми роками.

 

www.kmu.gov.ua