Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.06.2020

Держводагентство розробляє дорожню карту стратегічних заходів по боротьбі із маловоддям

«У Держводагентстві спільно з науковцями, представниками громадських організацій та експертами розробляється дорожня карта стратегічних заходів по боротьбі із маловоддям», – зазначив Михайло Хорєв 18 червня під час засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України, створеної розпорядженням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Зокрема, Михайло Хорєв проінформував про поточний стан поверхневих водних об’єктів: «Водогосподарськими організаціями, які належать до сфери управління Держводагентства, забезпечено постійний моніторинг водогосподарської ситуації. У разі потреби, здійснюється оперативне коригування встановлених режимів роботи водних об’єктів з урахуванням водогосподарської та гідрометеорологічної обстановки та інтересів зацікавлених сторін».

Серед іншого, керівник Держводагентства зупинився на прогнозі забезпеченості населення та секторів економіки України водними ресурсами протягом 2020 року.

Зокрема, наголосив: «Хоча опади протягом травня-червня сприяли покращенню ситуації, а саме призупинилося різке зниження водності на рівнинних річках, у разі настання тривалого періоду з високими температурами повітря протягом літньо-осіннього періоду, питання ощадливого використання водних ресурсів та застосування положень статті 45 Водного кодексу України залишаються актуальними».

Резюмуючи, Михайло Хорєв додав, що поточна гідрологічна ситуація у річкових басейнах різна і швидко змінюється залежно від гідрометеорологічних умов, що вказує на те, що секторам економіки та ОТГ необхідно мати план дій як щодо управління ризиками затоплення, так і щодо управління посухами.

Джерело: Урядовий портал.