Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.10.2015

«Держзовнішінформ»: форум «Україна – Близький Схід і Африка: ключові напрями економічного співробітництва» відбувся

8 жовтня під патронатом ICC Ukraine та ДП «Держзовнішінформ», за підтримки Мінагрополітики, Мінекономрозвитку і МЗС України відбувся Міжнародний економічний та інвестиційний форум «Україна – Близький Схід і Африка: ключові напрями економічного співробітництва»

Питання розширення і поглиблення економічного співробітництва України з країнами Близького Сходу і Північної Африки обговорили представники дипломатичних місій країн регіону, провідні експерти, представники бізнес кіл та представники державних структур. Захід відвідали пан Усама Тауфик Юсеф Бадр, Посол Арабської Республіки Єгипет, пан Хосін Буссуара, Посол Алжирської Народної Демократичної Республіки в Україні, пан Крістіаан Бассон, Посол Південно-Африканської Республіки в Україні та інші.

«Ми приречені на співпрацю з країнами Близького Східу та Африки. І я сподіваюсь, на цьому заході підприємці знайдуть спільну мову і нові контакті. Зі свого боку, наше підприємство намагається тримати курс нашого уряду на прозорість та підтримку експортерів своєю аналітичною роботою», — привітав учасників в.о. директора ДП «Держзовнішінформ» Юрій Лазоренко.

Проблема транспорентності, дієвих антикорупційних заходів і державного сприяння ще не раз звучала на Форумі, під час обговорення механізмів захисту прав та інтересів іноземних інвесторів, підтримки експортерів і питання іміджу України. Негативну роль також відіграють відсутність чітких правил, яких би дотримувалися всі учасники ділового співробітництва, брак інформації та несформована середа для ведення спільного бізнесу.

 «Ми зацікавлені в розширенні поставок продовольства і бачимо значний резерв збільшення присутності на ринках Близького Сходу і Африки», – сказала начальник відділу зовнішньої торгівлі та співробітництва зі Світовою організацією торгівлі (СОТ) Міністерства аграрної політики та продовольства Наталія Гавриленко.

Особливу увагу відвідувачів привернув виступ представника українського виробника шин “РОСАВА”, якій поділився своїм досвідом диверсифікації поставок на експортні ринки. Так, у 2014 році підприємство реалізувало більше 50% продукції, що випускається, на експортних ринках. Варто відзначити, що цього року компанія трохи скоригувала перелік своїх ринків збуту на користь поглиблення напрямку Близького Сходу.

Довідково:

Партнери Конференції:

– Консалтингова компанія “SIDCON”;

– патентно-правова фірма “Пахаренко і партнери”;

– туристичний оператор ТОВ“A-TouristikInternational”;

– Генеральний телевізійний партнер – Телеканал «Перший Діловий»;

– Генеральний новинний партнер – Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»;

– Офіційний друкований партнер – Ділова газета «Україна Бізнес Ревю»;

– Офіційні інформаційні партнери: Діловий інформаційно-новинний портал «Дело.UA», Інформаційний портал «DSNEWS.UA», Діловий тижневик «Ділова Столиця» та Інформаційне агентство «Українські Новини».