Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.09.2020

“Дія” стане міжнародним віртуальним індустріальним парком

“Дія” зі звичайної програми відцифрованої бюрократії переростає в інструмент державної геополітичної конкурентної переваги. Світові бренди вже готові вести свій бізнес в програмі “ДіЯ city”.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час відвідин НУ “Львівська політехніка”, у рамках робочої поїздки на Львівщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми рухаємося дуже активно в цьому напрямку і будемо першими не лише з тих, хто отримав відцифрований паспорт, ми будемо першими, хто створив бізнесову спільноту, яка перетвориться на індустріальний віртуальний парк. В “ДіЯ city” вже стоїть черга з таких світових брендів, як Вайбер, Телеграм та ін., щоб вести на цій платформі свій бізнес”, – повідомив Шмигаль.

За його словами, перспектива державного управління – в “цифрі”. Адже в програмному забезпеченні чітко прописуються процедури, забирається людський фактор, в тому числі корупційний. Є можливість з телефону чи комп’ютера отримати всі державні послуги.

“Мета, щоб держава стала непомітною для людей. Державний сервіс має бути критично швидким, легким і непомітним. Ніяких черг до чиновників. І ми в цій справі вже далеко просунулися і маємо позитивні результати”, – додав прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, Валерія Іонан, заступник міністра цифрової трансформації України, заявила, що в Україні ставлять амбітну мету: 100% публічних послуг зробити онлайн, навчити 6 мільйонів українців цифровій грамотності та збільшити ІТ у ВВП країни до 10%.