Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.10.2022

Для суден, що прямують «зерновим коридором» в українські порти, запровадили е-чергу

ДП «Адміністрація морських портів України» з 26 жовтня запровадило електронну чергу на підхід та обробку суден, що прямують до портів Одеської області «зерновим коридором».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМПУ у Фейсбуці.

Інформація про електронну чергу з 26 жовтня оприлюднюється на офіційному сайті підприємства.

Зазначається, що така технологія була раніше впроваджена та показала свою ефективність у дунайських портах.

За словами керівника АМПУ Олексія Вострікова, на відміну від черги у дунайських портах, у черзі до одеських портів можливі зміни, пов’язані з технічними нюансами, такими як неготовність судна до огляду тощо. Востріков зазначив, що причини цих змін будуть окремо вказані по кожному судну.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 1 серпня.

У жовтні росія свідомо почала затримувати повноцінну реалізацію «зернової ініціативи» через що у Босфорі сформувалася черга з суден, навантажених українською агропродукцією. Деякі з суден уже місяць очікують на інспекцію.

 

www.ukrinform.ua