Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2021

Для збільшення видобутку газу в Україні потрібно $20 мільярдів інвестицій – Нафтогаз

НАК “Нафтогаз України” оцінює потребу в інвестиціях на освоєння нових акваторій Чорного моря разом із нетрадиційними й глибокими родовищами природного газу на рівні 20 млрд доларів у наступні 10 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

“Розвідка та освоєння нових акваторій Чорного моря разом з нетрадиційними та глибокими родовищами газу є частиною планів Нафтогазу на найближчі роки. Реалізація цих планів вимагає близько 20 мільярдів інвестицій доларів США впродовж наступних 10 років”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Нафтогаз зосереджується на видобуванні газу як найбільш екологічно чистого викопного палива. Нині компанія є одним із найбільших виробників газу в Європі з річним видобутком 14 млрд кубометрів.

Загалом, Нафтогаз має газові активи, які дадуть змогу збільшити запаси до 600 млрд кубометрів.

Аби залучити інвестиції в українську нафтогазову галузь та посилити інтеграцію з Європейським Союзом у питаннях енергетичної безпеки, Нафтогаз ініціює проведення Українського газового інвестиційного конгресу (Ukrainian Gas Investment Congress – UGIC). Захід за підтримки Міністерства енергетики та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів планується провести у Києві з 20 по 22 жовтня 2021 року.

Як повідомлялося, Група Нафтогаз планує у 2022 році отримати перший газ зі стратегічних активів, отриманих за угодами про розподіл продукції (УРП).

У березні 2021 року Нафтогаз отримав спецдозволи на 30 ділянок у акваторії Чорного моря, у грудні 2020 року придбав 100% ТОВ “Надра Юзівська”, яка є власником ліцензії на Юзівську площу, а також підписав із державою угоди про розподіл продукції на 4 нові ділянки.

У січні-червні 2021 року порівняно з аналогічним періодом 2020-го АТ «Укргазвидобування» скоротило видобуток газу на 5,3%, або 0,38 млрд кубометрів, – до 6,8 млрд кубометрів.

 

www.ukrinform.ua