Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.06.2020

Дмитро Кулеба та Йеппе Кофод відзначили привабливість України для локалізації данських компаній

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Міністром закордонних справ Королівства Данія Йеппе Кофодом.

Дмитро Кулеба висловив зацікавлення у локалізації в Україні виробництва данських компаній, які переносять його з інших регіонів світу у зв’язку з порушенням пандемією COVID-19 глобальних ланцюгів постачання.

За словами Йеппе Кофода, Україна добре підходить для такої локалізації. Зокрема, з огляду на вигідне розташування поблизу великих ринків збуту. Міністри домовилися продовжити діалог задля розвитку торгівлі та інвестицій між Україною і Данією.

Глава МЗС Данії також відзначив помітний прогрес України у здійсненні реформ.

Міністри висловили задоволення ратифікацією Верховною Радою України Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Королівства Данія, яка дозволяє розпочати реалізацію в Україні проектів у рамках програми Danida Business Finance.

Данський Міністр поділився ідеєю посилити співробітництво між українськими та данськими молодіжними організаціями, яка була схвально сприйнята українським колегою.

Йеппе Кофод окремо привітав Дмитра Кулебу з приєднанням України до Програми розширених можливостей НАТО. Глава МЗС України висловив вдячність Данії за непохитну підтримку європейських та євроатлантичних прагнень України.

Глава МЗС України також поінформував данського колегу про безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі, російську агресію, що триває, наступальну дипломатію України у Нормандському форматі та перемовинах у Мінську.

Співрозмовники обговорили питання енергетичної безпеки Європи у контексті проекту Північний потік – 2.

Довідково

За підсумками 2019 року загальний обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Данією зріс на 6,9% та склав 779,8 млн дол. США. Український експорт зріс на 7,7% та склав 433,8 млн дол. США. Імпорт збільшився на 5,8% та склав 346 млн дол. США. Позитивне сальдо двосторонньої торгівлі товарами та послугами за цей період склало 87,8 млн дол. США.

Програма Danida Business Finance передбачає надання на вигідних умовах позик для реалізації інфраструктурних проектів, сторонами яких виступають данський постачальник і український покупець (Уряд або суб’єкт господарювання).

Остання зустріч міністрів закордонних справ двох держав відбулася під час робочого візиту Міністра закордонних справ Данії Йеппе Кофода в Україну у лютому 2020 року.

Джерело: Урядовий портал.