Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.02.2021

Дмитро Кулеба та Марк Гарно обговорили пріоритети розвитку відносин України та Канади

16 лютого Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з Міністром закордонних справ Канади Марком Гарно, у ході якої привітав його з призначенням.

Міністри обговорили активізацію взаємодії України та Канади у політичній, безпековій, оборонній, торговельній, інвестиційній та міграційній сферах.

Дмитро Кулеба висловив вдячність за роботу канадської тренувальної місії UNIFIER в Україні: “Канада не на словах, а у дійсності допомагає зміцнювати сектор безпеки і оборони України. Канадські інструктори місії UNIFIER діляться важливим досвідом і практиками для трансформації наших збройних сил відповідно до стандартів НАТО. Це приклад співпраці близьких партнерів”.

Міністри привітали започаткування діяльності Українсько-канадської робочої групи з питань мобільності для посилення міжлюдських зв’язків. Глава МЗС України запропонував провести наступного місяця її перше засідання та підтвердив зацікавленість української сторони в укладенні двосторонньої угоди про молодіжні обміни.

Дмитро Кулеба поінформував колегу про пріоритети діяльності Кримської платформи як майданчика для консолідації міжнародних зусиль з деокупації Криму та запросив канадську сторону взяти участь в її інавгураційному саміті цьогоріч.

Марк Гарно запевнив, що Канада надалі непохитно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Сторони домовилися ближчим часом розпочати переговори щодо розширення дії положень Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою на сферу послуг та інвестицій.

Міністри приділили окрему увагу темі протидії пандемії COVID-19 та вакцинації населення.

Дмитро Кулеба та Марк Гарно підкреслили важливість координації подальших дій і формування спільних позицій у рамках підготовки до наступного етапу переговорів з Іраном задля притягнення до відповідальності винних у збитті літака рейсу PS752 та досягнення справедливості для жертв трагедії та їхніх родичів.

Насамкінець, співрозмовники підтвердили взаємне запрошення здійснити робочі візити після нормалізації епідемічної ситуації.

Джерело: Урядовий портал.