Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.06.2020

Дмитро Кулеба та Зеев Елькін обговорили інфраструктурні проекти, розвиток торгівлі та інвестицій між Україною та Ізраїлем

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі співголовою українсько-ізраїльської Комісії з торговельно-економічного співробітництва, міністром у справах вищої та компліментарної освіти, міністром водних ресурсів Держави Ізраїль Зеевом Елькіним.

Дмитро Кулеба привітав Зеева Елькіна з входженням до складу нового ізраїльського уряду та побажав подальшої плідної роботи на посаді співголови українсько-ізраїльської торговельно-економічної комісії.

Зеев Елькін відзначив, що радий продовжити роботу над розвитком відносин України та Ізраїлю, якою займається вже багато років.

Співрозмовники обговорили ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі, яка очікується вже невдовзі. Зеев Елькін переконаний, що вона відкриє нову сторінку у відносинах двох держав.

Дмитро Кулеба окремо наголосив, що приділяє значну увагу розвитку торгівлі, інвестицій та ІТ-сектору та висловив сподівання, що за цими напрямами спільної зацікавленості Україна та Ізраїль здатні досягти визначних результатів.

Сторони обговорили також інфраструктурні проекти в Україні, до яких можуть бути залучені ізраїльські інвестиції, зокрема, аеропорт в Черкасах, дорогу Черкаси-Умань, а також проекти у сфері ІТ-технологій та сільського господарства.

Насамкінець, Дмитро Кулеба та Зеев Елькін обмінялися запрошеннями за нагоди здійснити візити до України та Ізраїлю за сприятливих умов.

Довідково

18 червня 2020 року Зеева Елькіна було перепризначено (після формування нового уряду Держави Ізраїль) Головою ізраїльської частини Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.

У складі Комісії сформовано п’ять робочих груп, зокрема, з питань транспорту, туризму, захисту навколишнього середовища та управління водними ресурсами, а також Спільний Українсько-Ізраїльський комітет з науково-технологічного співробітництва.

Джерело: Урядовий портал.