Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.11.2022

До Реєстру включено ще два індустріальні парки – у Львівській та Тернопільській областях

Уряд включив до Реєстру індустріальних (промислових) парків ще два об’єкти: «Еко-смарт індустріальний парк «ГАЛІТ» та «Західноукраїнський промисловий ХАБ». Відповідні рішення були прийняті на засіданні Уряду 11 листопада 2022 року.

«Уряд постійно працює над створенням умов для розвитку переробної промисловості вітчизняної економіки. Українським компаніям треба перетворитись з експортерів сировини на виробників та експортерів товарів з якомога більшою часткою доданої вартості. Саме індустріальні парки мають стати точками росту економіки і післявоєнної відбудови країни», – заявила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Згідно концепції «Еко-смарт індустріальний парк «ГАЛІТ» (м. Дрогобич, Львівська область) передбачено, що на площі 19 га буде створено близько 1470 робочих місць у переробній промисловості, зокрема виробництво машин тa устаткування, меблів, одягу.

В свою чергу «Західноукраїнський промисловий ХАБ» (Тернопільська область) буде розташовано на площі 10,6543 га, та передбачається створення до 1300 робочих місць у легкій, харчовій та переробній промисловості.

Нагадаємо, що Уряд визначив механізми фінансування облаштування індустріальних парків та компенсації відсоткової ставки за кредитами на облаштування або здійснення господарської діяльності у їх межах.

На сьогодні до Реєстру індустріальних парків включено 59 промислових майданчиків.

www.me.gov.ua