Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.09.2021

ДП «Укрхімтрансаміак» перевиконало плани з транзитного транспортування на 3,8%. До держбюджету буде направлено понад мільярд гривень

За вісім місяців поточного року державне підприємство «Укрхімтрансаміак» перевиконало плани з транзитного транспортування аміаку на 3,8%. Упродовж зазначеного періоду було відтранспортовано на 58,8  тис  тонн більше, ніж планувалося.

Зокрема, лише за останній місяць (серпень) перевиконання склало 13, 091 тис тонн.

«Перевиконавши плани з транзитного транспортування й відтранспортувавши більші обсяги рідкого аміаку, ДП «Укрхімтрансаміак» перерахує до державного бюджету значні обсяги рентної плати, навіть незважаючи на суттєве падіння курсу долара США. Зокрема, за 8 місяців цього року усього на користь держави (з урахуванням розміру суми рентної плати за серпень) буде сплачено понад мільярд гривень», – зазначає очільник держпідприємства Вадим Двойнос.

За словами керівника ДП «Укрхімтрансаміак»,  досягнення таких результатів стало також можливим за рахунок оптимально спланованих навантажень між замовниками послуг з транзиту. Водночас якісне та вчасне проведення ремонтних робіт й інших профілактичних заходів, продуктивна й злагоджена взаємодія усіх підрозділів та служб також позитивно відзначилися на загальній ефективності.

Довідково.

ДП «Укрхімтрансаміак» – один із найбільших світових транспортувальників рідкого аміаку – є оператором української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольятті – Одеса».

Через аміакопровід – унікальну за своїм технічним рішенням, масштабами і призначенням інженерну конструкцію, підприємство транспортує хімічну речовину – рідкий аміак –  до Одеського припортового заводу.  Потім він постачається на експорт до країн Європи, Азії та Африки.

Упродовж усієї лінії аміакопроводу є 12 роздавальних станції, через які здійснюється видача аміаку вітчизняним споживачам.

За рівнем аварійної безпеки аміакопровід не має аналогів у світі.