Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.11.2021

ДТЕК законтрактував 600 тис. тонн вугілля на І кв.-2022, є дефіцит антрациту для Луганської ТЕС

ДТЕК законтрактував 600 тис. тонн вугілля на перший квартал 2022 року, але має дефіцит антрациту для Луганської ТЕС, повідомив генеральний директор компанії Максим Тімченко на прес-конференції в Києві у вівторок.

“Загалом у 2021 році ми імпортували 2,5 млн тонн вугілля. У першому кварталі наступного року 600 тис. тонн вугілля у нас уже законтрактовано: постачання з Польщі та постачання морем. У нас проблема з постачанням антрациту”, – сказав він.

Водночас Тімченко висловив сподівання, що на державному рівні вдасться розблокувати питання імпорту антрациту з РФ, зазначивши, що запасів, які є на Луганській ТЕС (63,6 тис. тонн на 9 листопада – ІФ), вистачить до 10-15 грудня.

Голова ДТЕК уточнив, що поставки з Польщі в рамках контракту до кінця першого кварталу 2022 року очікуються по 80 тис. тонн на місяць.

Крім того, із США та Колумбії планується постачання 400 тис. тонн у четвертому кварталі цього року та 380-400 тис. тонн – у першому кварталі-2022. Ціни за “морськими” контрактами прив’язані до АРІ2 плюс доставка та коливаються від $160 до $250 за тонну.

Як повідомлялося, голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус повідомив, що Росія з 1 листопада зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну. Йдеться про вугілля марки А (антрацит) і П (пісне). За його словами, вугілля цих марок завозили ДТЕК, “Донбасенерго”, а також “Технова”, що об’єднує Дарницьку, Сумську та Чернігівську ТЕЦ.

У Мінекономрозвитку РФ “Інтерфаксу” повідомили, що Росія має “приділяти особливу увагу” забезпеченню внутрішнього попиту на енергетичне вугілля, тому було ухвалено рішення про припинення постачання цього ресурсу в Україну.

 

ua.interfax.com.ua