Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.01.2022

ДТЕК законтрактував чотири додаткові партії американського вугілля

ДТЕК законтрактував 4 додаткові суднові партії американського вугілля, нові поставки очікують протягом лютого-березня.

Як передає Укрінформ, про це 24 січня повідомили в ДТЕК.

«ДТЕК домовився про додаткові 4 судна класу «Панамакс» з імпортним паливом. Очікується, що нові поставки з вугіллям із США та, походженням з Колумбії, прибудуть до України протягом лютого-березня», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином, на сьогодні загальна кількість поставок компанією морем збільшена до 13 суден, а обсяг імпортного вугілля – до 858 тис. тонн. Вугілля з додаткових «Панамаксів» поповнить склади українських ТЕС.

За словами гендиректора ДТЕК Енерго Ільдара Салєєва, попри дефіцит палива і високі ціни на енергоносії на світових ринках, компанії вдалося домовитися про нові суднові партії.

«Це додатковий запас міцності, особливо в розпал опалювального сезону і морозів, коли різко збільшується споживання електрики і теплова генерація несе додаткове навантаження. Вкотре наголошу, імпорт вугілля є тимчасовим заходом. Він дозволяє покрити його дефіцит через максимальне навантаження на наші ТЕС. Проте у наших пріоритетах залишається власний видобуток», – пояснив Салєєв.

У повідомленні нагадали, що на сьогодні ДТЕК привіз в Україну 9 суднових поставок з імпортним вугіллям. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС «Центренерго», прибуло в Україну 20 листопада. Інші призначені для потреб ТЕС ДТЕК Енерго. Це дозволило збільшити запаси вугілля на ТЕС компанії до 548 тис. тонн.

Загалом протягом вересня – грудня 2021 року ДТЕК було імпортовано 880 тис. тонн вугілля. На сьогодні обсяги вже законтрактованого компанією імпортного палива значно перевищили 1,3 млн тонн.

У минулому році видобуток на шахтах ДТЕК Енерго склав майже 17 млн тонн вугілля. За попередніми даними, за аналогічний період на ТЕС компанії було спалено 14,5 млн тонн палива, з якого 84% – вугілля власного видобутку.

 

www.ukrinform.ua