Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.02.2021

Дві команди Мінцифри потрапили до фіналістів програми Open Data Mastermind

Дві команди Міністерства цифрової трансформації з проектом системи для аналізу стану розвитку підприємництва та проєктом Government BI увійшли до 6 команд-фіналістів інкубаційної програми Open Data Mastermind.

Ціль програми — покращити навички роботи з відкритими даними державних службовців різних рівнів.

Протягом трьох місяців за менторської підтримки міжнародних і українських експертів державні службовці з Міністерства цифрової трансформації створюватимуть проекти на основі відкритих даних — систему для аналізу стану розвитку підприємництва в Україні та систему для моніторингу і оцінки наслідків прийняття управлінських рішень.

«Все почалося з ідеї, а чому б не використовувати відкриті дані для аналізу стану розвитку підприємництва. Це б дозволило багатьом зацікавленим сторонам приймати більш ефективні та оперативні рішення на користь підприємців. Вже є ефективні сервіси, але вони не враховують усіх потреб для прийняття необхідних управлінських рішень. Саме тому з’явилася ідея створити систему для аналізу стану розвитку підприємництва в Україні. Це інтерактивна карта розвитку підприємництва в конкретних сферах та регіонах країни зі зручними фільтрами, яка в майбутньому буде доступна на порталі Дія.Бізнес», — зазначив керівник онлайн-складової проекту Дія.Бізнес Андрій Ремізов.

«Дані — це не просто довідки. Дані — це не просто звіти. Дані — це історія, історія — це досвід. Дані відображають прямі результати нашого вибору, діяльності чи бездіяльності. Створені масиви даних, що представлені у вигляді баз даних чи реєстрів, містять в собі найціннішу інформацію про наш досвід, наші помилки, наші досягнення. Музиканти читають ноти, а управлінці — цифри. Одні творять музику, а інші — історію. Управлінські рішення — це основа історії. Для ефективних рішень потрібні інструменти, і ці інструменти — це Government BI», — прокоментував керівник проєкту Government BI Ярослав Поляхович.

Програма Open Data Mastermind реалізується USAID/UK aid проектом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». Партнер проекту — 1991 Open Data Incubator.

Джерело: Урядовий портал.