Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.02.2020

Е-аукціони з продажу деревини допоможуть визначити її обсяг в країні та встановити конкурентні ціни

12 лютого відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками деревообробних компаній, які здійснюють обробку дубових лісоматеріалів. На зустрічі обговорили питання запровадження електронних аукціонів з продажу деревини.

Голова Держлісагентства повідомив, що експериментальний проект дасть можливість визначити весь обсяг деревини та створити конкурентне ціноутворення. У подальшому це сприятиме визначенню балансу деревини, який існує в державі, та плануванню довгострокових інвестицій.

Наразі оприлюднено орієнтовну сортименту структуру заготівлі деревини на 2020 рік по Держлісагентству.

Представники деревообробного бізнесу загалом позитивно оцінили рішення Уряду щодо запровадження е-аукціонів. За їхніми словами цей крок принесе позитивні результати, якщо правильно ним скористатися.

Також Голова Держлісагентства зазначив, що наразі низка лісогосподарських підприємств перебуває в скрутному стані через відсутність державного фінансування та значне податкове навантаження. «Лісгоспи висаджують ліс, і доглядають за ним, охороняють, заготовляють та реалізують. Це великий цикл. Ми зараз активно займаємося питанням оптимізації структури собівартості, щоб виправити ситуацію», – сказав він.

Окрім того, учасники зустрічі обговорили низку інших питань, зокрема, щодо сертифікації лісів; механізмів покарання недобросовісних учасників аукціонів, які навмисне завищують ціни на деревину, перекупників деревини; сертифікації походження деревини; створення уніфікованого кабінету деревообробника для зручності подання і отримання документів та ін.

Було домовлено, що представники деревообробних підприємств нададуть свої пропозиції щодо вдосконалення системи електронних аукціонів та створення чітких правил на ринку деревини.

Джерело: Урядовий портал.