Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.10.2021

Експерти дослідили українську курятину й озвучили несподіваний результат

Купувати м’ясо радять у супермаркетах, при цьому ретельно перевіряючи його.

 

В українській курятині під час перевірки знайшли під шкірою гелеподібну субстанцію, що утримує вологу. При правильній обробці м’яса вона не несе великої загрози людині.

Про це розповіла “Обозревателю” Голова правління ГО “Споживча довіра” Олена Куликова.

“Перед вживанням в їжу ми курку смажимо, печемо або варимо. Безумовно, при термічній обробці це все йде. Але коли споживач купує курку, він по суті, платить за воду. Що стосується зразків, де мікробіологічні показники не відповідали нормативам, у тих продуктах, які піддаються термічній обробці, мікробіологія не така страшна”, – каже вона.

За її словами, курятину перевіряли ще влітку, а для аналізу обрали продукцію провідних виробників. У підсумку в ній не виявили антибіотиків, гормонів або сальмонели. Останню виявляють останнім часом у польській курятині.

За оцінкою експертів, на вітчизняному ринку курятини неякісною можна вважати до 15%. Купувати м’ясо експерт радить у супермаркетах, а при покупці обов’язково звертати увагу на запах і зовнішній вигляд курятини.

“Курка повинна бути без синців, звичного кольору. Також важливо звертати увагу на термін придатності, відповідну накладну можна попросити у продавця. Якщо продукція свіжа, висока ймовірність того, що вона буде безпечною. Найкраще купувати курку у вакуумній упаковці. У такому разі ймовірність того, що на неї потраплять бактерії – дуже низька”, – розповіла Куликова.

 

www.unian.ua