Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.07.2021

​Експорт свинини у першому півріччі зріс на 61%

За даними митної статистики ДФСУ експорт свинини у першому півріччі 2021-го збільшився на 61%.

«Протягом січня-червня Україна поставила на зовнішні ринки 2,25 тис. тонн свинини, що на 0,85 тис. тонн більше ніж за відповідний період минулого року. При цьому надходження валютної виручки від таких операцій зросло майже на 1 млн дол. США — до 4,5 млн дол. США», — коментують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» з посиланням на bi.customs.gov.ua.

Аналітики зазначають, що основну частку експорту свинини, як і торік, забезпечили поставки мороженої свинячої грудинки та її відрубів:

«Хоча обсяги відвантажень збереглися на рівні аналогічного періоду минулого року, частка цієї товарної категорії цьогоріч знизилася до 45% проти 70% у січні-червні 2021-го. При цьому, обсяги експорту другої за популярністю торік експортної позиції— морожені лопатки та їх відруби — зросли у півтора рази (до 350 тонн), що дозволило категорії зберегти свою частку на рівні 16%. Проте активна торгівля іншою мороженою обваленою свининою, на яку припадає 23% зовнішніх поставок цього виду м’яса, посунув морожені лопаткові частини на третій щабель у переліку основних експортних позицій цьогоріч».

Окрім збільшення обсягів зовнішніх поставок та урізноманітнення їх товарної структури, трохи розширилася і географія торгівлі:

«Найвагомішим ринком збуту залишається ОАЕ, куди спрямували 40% експортованої свинини. Крім цього, дещо активнішими (+35% до обсягів першої половини 2020-го) були поставки свинини до Гонконгу, майже утричі зросли поставки до Анголи (до 135 тонн чи 6% експортованих обсягів), відновилися поставки до Грузії (9%, відповідно)», — коментують в АСУ.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба надалі працює над розширенням ринків збуту для української свинини, зокрема в азійському напрямку — В’єтнам, Гонконг та Сінгапур. Таку заяву зробила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час ХІІІ Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство».

 

asu.pigua.info