Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.12.2022

Експортні ціни на фуражну кукурудзу впали

На українському експортному ринку дещо знизилися ціни пропозиції на фуражну кукурудзу з поставкою з глибоководних портів на умовах FOB. Про це повідомила керівниця відділу зернових та олійних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

Так, за підсумком минулого тижня індикативні ціни пропозиції на фуражну кукурудзу з поставкою в грудні з портів Чорного моря знизилися на $5/т, до $255-275/т FOB.

За словами експертки, на ціни тиснуло насичення ринку пропозицією і висока конкуренція з боку США та Бразилії, а також зменшення загального імпортного попиту, в тому числі на тлі макроекономічних факторів.

Анна Танська відзначила, що, попри пролонгацію «зернової угоди», попит імпортерів при експорті морем залишався низьким, а портові ємності заповнені через превалювання пропозиції над попитом і ускладнену наземну та морську логістику.

Проте, за її словами, термінали поновили свою роботу після блекауту й продовжують пристосовуватися до нових реалій, зокрема, перебоїв з електропостачанням.

«Реальні пропозиції й надалі надходять за цінами нижче ринкових, а імпортери наполягають на все більшому дисконті. Не додають оптимізму й подальші затримки перевірок суден російськими інспекторами СКЦ, що призводять до збільшення черги і, відповідно, зменшення кількості суднозаходів до портів Великої Одеси, а також збільшують витрати на демередж», — прокоментувала Анна Танська.

 

kurkul.com