Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.03.2021

Експрес-доставка: Укрпошта піднялась на 53 позиції у світовому рейтингу

АТ “Укрпошта” за підсумками четвертого кварталу 2020 року піднялася на 53 сходинки у світовому рейтингу PwC за якістю надання послуги експрес-доставки EMS.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє преслужба Укрпошти.

Зазначається, що Укрпошта зайняла 92 місце із 198 поштових служб адміністрацій. Тоді як у четвертому кварталі 2019 року українська міжнародна експрес-доставка EMS, яка в той час надавалась Державним підприємством спеціального зв’язку (ДПСЗ), займала 145 сходинку рейтингу.

Укрпошта отримала сервіс EMS у квітні минулого року, в самий розпал карантинних обмежень. І процес його передачі в наше підпорядкування вимагав значної перебудови. Крім цього, через вплив пандемії та відміну майже всіх пасажирських авіарейсів, ще потрібно було вирішити питання з логістикою та перебудовою маршрутів доставки. Це зайняло певний час, проте динаміку покращення якості сервісу бачимо у рейтингу PwC”, – розповів директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Він додав, що у другому кварталі 2020 року Укрпошта посідала 181 місце, у третьому – 121 місце. За словами Смілянського, за підсумками 4 кварталу Укрпошту лише на одну сходинку виперидила пошта США USPS.

“Це тільки початок, ми намагатимемося ще зрости у якості надання послуг. Аби EMS була зручною та доступною для наших клієнтів, ми переглянули вартість тарифів, розширюємо кількість відділень, де можна скористатися цією послугою і запустили для послуги оформлення онлайн в особистому кабінеті на сайті Укрпошти та в API», – зазначив керівник відомства.

В Укрпошті зауважили, що поштовий оператор почав надавати послугу прискореної міжнародної доставки EMS в Україні із 1 квітня 2020 року. Наразі середній термін пересилання міжнародних відправлень EMS Укрпоштою становить 7-10 діб за умови відсутності змін у роботі авіакомпаній та національних поштових EMS операторів. Через Укрпошту відправити відправлення EMS можна у понад 4 тисячах автоматизованих відділеннях компанії до 100 країн світу.

PwC (PricewaterhouseCoopers) – мережа аудиторських компаній, що проводить кожного кварталу світовий рейтинг якості надання послуги доставки EMS та оцінює відповідність виконання призначеними операторами стандартів EMS. Зокрема, проводиться оцінка: експорту, транспорту та ефективності доставки, а також якості системи стеження та кооперації з митницею, обслуговування клієнтів, якості інформації про послугу EMS.

Як повідомляв Укрінформ, EMS — це сервіс прискореної міжнародної доставки, який надають національні поштові оператори, які є учасниками Всесвітнього поштового союзу. З березня 2021 року міжнародні відправлення EMS в Укрпошті стали доступними для оформлення онлайн.