Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.10.2022

Ердоган не бачить перешкод для продовження «зернової угоди»

Перешкод для продовження дії угоду про функціонування “зернових коридорів” немає. Станом на 20 жовтня у рамках чорноморської зернової ініціативи було вивезено 8 млн тонн зерна та інших продуктів харчування.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав журналістам за результатами візиту в Азербайджан, повідомляє Укрінформ з посиланням на Haber7.

“Немає перешкод для продовження договору доставки. Я знову переконався в цьому під час розмови із Зеленським учора ввечері (19.10 – ред.) та на зустрічі з путіним. Але тим часом, якщо є якась перепона, у нас немає перешкод для її подолання”, – сказав Ердоган.

За його словами, станом на 20 жовтня 2022 року в рамках ініціативи Чорноморського зернового коридору на світові ринки 363 суднами було поставлено 8 млн тонн зерна та інших продуктів харчування.

“62% вантажів з українських портів потрапили до Європи, 19,5% – до Азії, 13% – до Африки та 5,3% – до країн Близького Сходу. До найменш розвинених країн було відвантажено 454 тис. 626 тонн пшениці; це число відповідає лише 5,7%”, – сказав Ердоган.

З продукції, що йшла зерновими коридорами, найбільше – 90% від загального обсягу, складають кукурудза, пшениця, соняшникова олія, ріпак і шрот.

Як повідомляв Укрінформ, раніше радник президента Туреччини Ібрагім Калин сказав про те, що угоду про “зернові коридори” з України варто продовжити на пів року або рік.

 

www.ukrinform.ua