Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.05.2020

Facebook створив раду для вирішення суперечок щодо модерації контенту. Він зможе скасовувати рішення компанії і Цукерберга

До ради Facebook увійшли екс-прем’єрка Данії Хелле Торнінг-Шмідт, колишній головний редактор The Guardian Алан Русбріджер і володарка Нобелівської премії миру Тавакуль Карман, пише НВ.

Компанія Facebook назвала імена перших 20 членів незалежного ради по модерації контенту, який буде вирішувати спори питання навколо модерації контенту в соцмережах компанії – Facebook і Instagram. Про це йдеться в повідомленні компанії.

До ради увійшли журналісти, активісти та юристи, які займаються темою свободи слова. Вони жили в більш ніж 27 країнах і говорять на 29 мовах, йдеться в повідомленні компаніі.70% з них жили більш ніж в одній країні, 90% говорять більш ніж на одній мові. Тільки п’ятеро з членів ради живуть в США. Також повідомляється , що всі члени ради мають різні політичні погляди.

Як пише Axios , компанія витратила на створення ради $ 130 млн, але в подальшому організація буде самокерованою. Видання також зазначає, що рада Facebook – перший схожий на державний орган управління в IT-компанії.

Раду очолили чотири співголови:

  • Хелле Торнінг-Шмітт – екс-прем’єрка Данії і генеральний директор організації Save the Children.
  • Джамаль Грін – професор юридичного факультету Колумбійського університету.
  • Майкл Макконнелл – колишній суддя федерального окружного суду США, професор Стенфордської школи права.
  • Каталіна Ботеро Марино – колишній Спеціальний доповідач з питань свободи вираження думок Межамериканской комісії з прав людини (IACHR), декан юридичного факультету Андського університету в Колумбії.

До ради також увійшли віцепрезидент Лібертаріанського Інституту Катона Джон Самблс, колишній головний редактор The Guardian Алан Русбріджер і лауреатка Нобелівської премії миру з Ємену Тавакуль Карман.

Як пише видання Axios, незадоволені рішеннями Facebook користувачі, зможуть подати апеляцію до ради по модерації. З поданих заяв рада вибере для розгляду кілька звернень. Відзначається, що рада буде розглядати випадки, які зачіпають велику кількість користувачів і показують вплив на суспільний дискурс або політику Facebook. Рада почне розглядати перші звернення влітку 2020 року.

Передбачається, що всього до ради увійде 40 осіб. Про створення ради СЕО Facebook Марк Цукерберг оголосив в 2018 році у відповідь на критику на адресу компанії через модерацію контенту. Як додаэ Axios, компанія зобов’язується виконувати рішення ради, якщо вони не суперечать закону.