Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.12.2022

Федоров: Україна отримає ще 10 тисяч терміналів Starlink

Україна уклала угоду з корпорацією Space Exploration Technologies Corp Ілона Маска щодо отримання додаткових антен Starlink.

В Україну вже найближчими місяцями в Україну буде відправлено понад 10 тисяч терміналів Starlink. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Bloomberg.

За його словами, Україна уклала угоду з корпорацією Space Exploration Technologies Corp Ілона Маска щодо отримання додаткових антен Starlink.

“SpaceX і Маск швидко реагують на проблеми та допомагають нам”, – зазначив Федоров.

Він розповів, що спілкувався із Маском особисто.

“Коли у нас був потужний блекаут, я відправив йому повідомлення того дня, і він миттєво відреагував і вже зробив деякі кроки. Він розуміє ситуацію”, – заявив міністр.

Федоров додав, що всі фінансові питання вирішено. За його словами, хоча контракту ще немає, уряди кількох країн Європейського Союзу вже готові поділити оплату за нього. Водночас навесні Україна має знайти додаткове фінансування.

Як зазначив міністр, нове постачання терміналів Starlink використовуватиметься для стабілізації з’єднання у критичних ситуаціях.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив документи для ввезення терміналів супутникового зв’язку Starlink без мита та ПДВ.

Раніше повідомлялося, що в “пунктах незламності” планують встановити Starlink.

 

ua.korrespondent.net