Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.04.2022

Ferrexpo у березні наростила експорт залізницею і Дунаєм до 24 тис. тонн на день

У середньому в січні-березні експортували близько 30 тис. тонн продукції на день

Компанія Ferrexpo в березні наростила експорт продукції через порти Дунаю та залізничними коліями до 24 тис. тонн на день. Про це розповів аналітик Concorde Capital Дмитро Хорошунповідомляє Мінфін.

Зазначається, що з початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України компанія повідомила про зупинення відвантаження котунів на експорт. При цьому відвантаження продукції на склад тривало. Незважаючи на складнощі, Ferrexpo шукала нові логістичні ланцюжки.

«У березні Ferrexpo наростила експорт через порти Дунаю та залізницею до 24 тис. тонн на день. Для порівняння: у середньому за перший квартал цього року експортувалося близько 30 тис. тонн на день. Тобто компанія вже близька до своїх звичайних показників», – наголосив Дмитро Хорошун.

За підсумками першого кварталу Ferrexpo випустила 2,7 млн ​​тонн залізорудних окатишів, що відповідає показнику за аналогічний період 2021 року та на 11% нижче за показник четвертого кварталу минулого року. За той самий період продажі компанії становили 2,6 млн тонн.

Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами України. Виробляє та експортує високоякісні залізорудні окатиші для виробництва сталі. Група – найбільший виробник та експортер котунів на пострадянському просторі.

У 2021 році компанія зберегла випуск товарних окатишів на рівні 2020 року – 11,2 млн тонн.

 

gmk.center