Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.12.2022

Ferrexpo у жовтні-грудні 2022 року виробила 300 тис. тонн окатишів

Обсяги виробництва скоротилися через вимушене зупинення потужностей у жовтні 2022 року внаслідок перебоїв з енергопостачанням

Компанія Ferrexpo за підсумками жовтня-грудня 2022 року скоротила виробництво окатишів на 64,2% у порівнянні з попереднім кварталом поточного року – до 0,3 млн тонн. Про це GMK Center повідомила прес-служба компанії.

У порівняні з четвертим кварталом 2021 року у жовтні-грудні 2022-го виробництво окатишів впало на 90,1%.

Різке зниження виробничих показників у четвертому кварталі поточного року викликане вимушеною зупинкою потужностей компанії у жовтні внаслідок перебоїв та постійної нестабільності в державній електромережі.

Як зазначає Ferrexpo, зараз компанія має достатній рівень енергетичної потужності для відновлення роботи однієї лінії пелетизатора. З виробленими цією лінією обсягами продукції разом зі складськими запасами група зможе виконувати наявні контракти з клієнтами.

Компанія прогнозує, що виробництво окатишів за підсумками 2022 року становитиме приблизно 5,9-6 млн тонн.

«Незважаючи на зупинення виробництва, поставки клієнтам протягом четвертого кварталу 2022 року тривали зі швидкістю приблизно 250 кілотонн на місяць», – зазначає Ferrexpo.

Нагадаємо, З 11 жовтня 2022 року Ferrexpo довелося тимчасово зупинити виробництво через масові пошкодження енергетичної інфраструктури України внаслідок ракетних ударів Росії. На початку листопада компанія повідомила про часткове відновлення виробничої діяльності після стабілізації енергопостачання.

Як повідомляв GMK Center, за підсумками 2021 року Ferrexpo зберегла випуск окатишів на рівні 2020 року – 11,2 млн тонн. Випуск DR-окатишів з 67%-м вмістом заліза зріс на 27% р./р. – до 431 тис. тонн.

Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Виробляє та експортує високоякісні залізорудні окатиші для виробництва сталі. Виробничі активи – Полтавський та Єристівський ГЗК (по 100% акцій у власності).

 

gmk.center