Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.04.2023

Фонд держмайна сподівається розблокувати велику приватизацію у травні

У Фонді державного майна сподіваються, що зміни до закону, які розблокують велику приватизацію, можуть ухвалити в парламенті вже у травні.

Про це голова ФДМУ Рустем Умєров розповів в інтерв’ю Bloomberg.

Він заявив, що Україна може розблокувати велику приватизацію вже в травні, і Фонд чекає на ухвалення відповідного рішення на найближчих засіданнях ВРУ в травні.

Від великої приватизації бюджет зможе заробити понад 400 млн дол, зазначає Умєров, і ще 190 млн дол може принести оренда сільськогосподарських земель.

“Якщо ми не продамо їх (великі активи – ЕП) цього року, то наступного року їхньою єдиною цінністю буде нерухомість, а ще через рік – лише земля, на якій вони стоять”, – заявив Умеров.

Цьогоріч в бюджеті закладено 6 млрд грн від продажу державних компаній, і Умеров зауважив, що потенційно можна отримати в чотири рази більше, якщо плани з продажу та оренди будуть реалізовані.

За умови схвалення змін до закону, приватизація перших активів – Одеського припортового заводу, Центренерго, Об‘єднаної гірничо-хімічної компанії та Запорізького титано-магнієвого комбінату – розпочнеться не пізніше третього кварталу року.

Якщо парламент не схвалить необхідне законодавство, альтернативою буде перехід до створення спільних підприємств з іншими державними компаніями, щоб зменшити навантаження на державні фінанси, сказав Умєров.

 

www.epravda.com.ua