Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.11.2022

Французька Neo-Eco планує збудувати в Україні завод стінових блоків із рослинної сировини

Французька Neo-Eco планує будівництво заводу стінових блоків із рослинної сировини, орієнтовний обсяг інвестицій – 150 000 – 200 000 євро. Про це повідомив віцепрезидент компанії Neo-Eco Барт Грюєр.

Зазначається, що у Франції Neo-Eco вже збудувала за цією методикою понад 1 млн кв. м. Французька компанія вже 17 років працює за принципом економіки замкнутого циклу.

«В Україні дерево та солома також широко доступні. Залучення місцевої сировини допоможе розвинути місцеву економіку, а також дозволить заощадити чималі кошти на імпорті матеріалів з-за кордону. Ми розглядаємо варіант будівництва заводу з виробництва таких панелей. Це дозволить і контролювати якість, і здешевити технологію»,– повідомив Грюєр.

За його словами, це невелике виробництво, до 20 робочих місць, до якого хочуть залучити ветеранів. Домовленостей щодо потенційної локації ще немає, однак вона має бути близька до будівельного майданчика – в районі Бучі / Гостомелю / Ірпеня.

«Є ідея робити це виробництво мобільним, щоб обладнання можна було демонтувати та перевозити до іншого регіону, до інших будмайданчиків», – пояснив віцепрезидент компанії.

Компанія планує показати ще одну технологію з використанням рослинних матеріалів під час відновлення зруйнованого країною-агресором житла в Україні, зокрема під Києвом.

«Деревина та солома – надзвичайно хороші ізолятори, увійдуть в основу концепції, яка буде інтегрована в наш проєкт. Несучі конструкції будуть із бетону, а стінові панелі з блоків, що містять деревину та спресовану солому», – зазначив Грюєр.

 

ukragroconsult.com