Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.02.2020

Гальмування економіки Китаю через коронавірус дає шанс українському бізнесу зайняти нові ніші

Поширення нового коронавірусу може вплинути на об’єми виробництва Китаєм металу, що дасть можливість збільшити виробництво іншим металургійним заводам, у тому числі й українським. Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі ток-шоу “Свобода слова”, передає УНН.

“Є те, що називається вторинними ефектами (від епідемії коронавірусу для економіки – ред.). Вторинні ефекти, це те, що Китай може почати виробляти менше металу, й це дасть можливість всім металургійним заводам світу замінити й допомогти Китаю, наприклад, у виробництві металу”, – сказав Милованов.

Міністр підкреслив, що знизився імпорт товарів із Китаю, й це є можливістю для українського бізнесу зайняти ніші й розвиватися.

“Що відбувається з економікою: дійсно є плюси і мінуси. В нас є певний експорт, коли ми імпортуємо товари в Китай, але більшість товарів там є… На імпорті, ми більше імпортуємо товарів, таких більше споживчих товарів з Китаю, і тут є певне гальмування. І тут ще таке питання… це з одного боку, можливо, і впливає якось на економіку, але це дає можливість українському бізнесу зайти в цю нішу, там, де зараз немає товарів, і розвиватися”, – пояснив Мілованов.

Нагадаємо, економісти очікують, що економічне зростання в Китаї на тлі поширення коронавірусу впаде до 4,5% у першому кварталі 2020 року порівняно з 6% в попередньому кварталі – найбільш повільні темпи після фінансової кризи. У той же час, Китай впевнений, що може досягти своїх цілей економічного зростання в цьому році.