Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.12.2022

Гетманцев анонсував на 2023 рік план повного переведення Держподатслужби на електронні рейки

Детальний план повного переведення роботи Державної податкової служби на електронні рейки буде незабаром з підтримкою Мінцифри представлений для обговорення, повідомив голова профільного Комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

“Готуємо на 2023 рік великий план повного переведення податкової на електронні рейки”, – написав він у телеграм-каналі в суботу.

Серед основних нововведень він назвав е-акциз-рух товару під спеціальним QR-кодом від виробника до постачальника, оновлення СМКОР з урахуванням концентрації на ризикових операціях і відшкодування ПДВ –протягом тижня з моменту подання заявки.

“Е-аудит – коли платник, одним кліком подаючи декларацію, може перед поданням її перевірити через ПЗ податкової, встановити ризики та їх виправити, а ДПС після цього не може пред’явити жодних інших ризиків. Ніяких виїзних перевірок” – зазначив Гетманцев.

Він додав, що проєкт передбачає також передзаповнення податкової декларації за платників фізосіб, зокрема ФОП, податковою, “смарт-ФОП” або повне адміністрування податків за ФОП банком за його бажанням, оновлений колцент, колбеки платникам, FAQ, контроль якості, оновлення UX електронного кабінету та інтерактивну навчальну базу для платників і податківців.

Як зазначив голова комітету, передбачається також значне розширення можливостей синхронізації електронного кабінету (API) зі сторонніми сервісами та банками і легалізація віртуальних активів / криптовалют.

 

ua.interfax.com.ua