Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.08.2022

Глава держави підписав закони про приєднання до двох конвенцій в рамках «митного безвізу»

Президент Володимир Зеленський підписав два закони про приєднання до конвенцій в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, які Верховна Рада ухвалила на засіданні 30 серпня.

Як передає Укрінформ, про це сам Зеленський сказав у зверненні.

“Сьогодні Верховна Рада попрацювала доволі результативно і, зокрема, підтримала декілька важливих законів та ратифікацій, що наближають нас до Європейського Союзу. Хоч би як було складно – і навіть в умовах такої війни – ми крок за кроком рухаємося до повноправного членства в ЄС. Щойно я підписав ці документи – про приєднання до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами і до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Вони є фактичною реалізацією митного безвізу”, – сказав Зеленський.

Він також подякував всім дипломатам, урядовцям, депутатам, які сприяють втіленню євроінтеграції.

“Україна буде повноправним членом ЄС – і ми вже найближчі з Європою, ніж будь-коли в попередні десятиліття”, – сказав Зеленський.

Як повідомлялося, парламент прийняв Закон №0166 «Про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту», яким дозволяється застосовувати європейські транзитні правила, що дасть можливість підприємствам використовувати єдину митну декларацію та єдину гарантію для переміщення товарів від свого складу до складу контрагента. Очікується, що внаслідок у ратифікації Конвенції відбудеться суттєве прискорення та здешевлення руху товарів, від якого виграють всі учасники ланцюга постачання – експортери, перевізники, імпортери.

Також під час засідання 30 серпня Верховна Рада прийняла Закон № 0165 «Про приєднання України до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами», який спрощує формальності у торгівлі товарами з європейськими державами та дозволить виконати умови для приєднання до процедури спільного транзиту.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль очікує, що Україна отримає «митний безвіз» вже у 2022 році. За його словами, «митний безвіз» — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу.

 

www.ukrinform.ua