Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.06.2019

Головою Державної митної служби обрано Максима Нефьодова

Комісія з питань вищого корпусу державної служби ухвалила рішення рекомендувати Кабінету Міністрів призначити першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова на посаду голови нової Державної митної служби (ДМС).

Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, відповідне рішення комісія ухвалила за підсумками завершального етапу конкурсу на цю посаду.

Окреслюючи свої пріоритети на посаді голови ДМС під час співбесіди, Нефьодов відзначив, що має намір змінити керівництво тих митниць, “де є особливі проблеми”.

На думку Нефьодова, за кілька місяців неможливо побороти контрабанду, однак він назвав кілька кроків, які могли б почати боротьбу на цьому шляху.

“Я працюватиму над тим, щоб на території митниць не стояли всі правоохоронні органи, кожен з яких є слабкою ланкою”, – сказав він.

Водночас Нефьодов відзначив необхідність співпраці з митницями інших країн, відкриття митних реєстрів.

“Як я вибудував для себе роботу в Міністерстві економрозвитку. Звичайно, зустрічатися з кожним (представником бізнесу – ІФ) я не можу та й не хочу… Чому я відповідаю на меседжі у Facebook – не з марнославства, а щоб знали підлеглі, що кожен може мені написати, що якщо трапиться якась неприємність, до мене інформація ця дійде… Але має бути канал зворотного зв’язку”, – сказав Нефьодов, уточнивши, що водночас налагодження такого каналу для нього не є пріоритетом.