Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.04.2022

Граничну ціну на бензин збільшено на 34 коп./л, ДП – на 22 коп./л

Міністерство економіки України ввечері 12 квітня оприлюднило середню вартість бензину обсягом 29,32 грн/літр і дизпального (ДП) – 32,65 грн/літр, з яких вираховують граничну ціну реалізації пального на автозаправних станціях (АЗС) на середину квітня.

З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 33,87 грн/літр, на «звичайне» дизпальне — 37,65 грн/літр.

Порівняно із кінцем березня середню ціну на бензин збільшено на 0,34 грн/літр, на ДП – на 0,22 грн/літр.

Зазначимо, що останній раз Мінекономіки переглядало ціни ще 25 березня.

Раніше директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн висловив думку, що урядові України необхідно тимчасово відмовитись від державного регулювання цін на пальне на АЗС задля стимулювання імпорту через західний кордон.

За його словами, розрахунок Мінекономіки справедливий, по-перше, при постачанні залізничних партій, по-друге, з реалізацією у західних областях, але не в нинішніх реаліях.

Більш реальними, на думку експерта, для ринку центру, сходу й півдня є наявні гуртові пропозиції зі старих запасів за ціною 35 грн/л на бензин і 40-42 грн/л на ДП.

«Дрібні й середні регіональні мережі змушені зупинятись, що призводить до швидкого спустошення станцій національних операторів, які теж не мають запасів пального і змушені запроваджувати додаткові обмеження. Буденним зараз є явище, коли за кеш пального немає, тільки для «силовиків», муніципалітету, корпоративних клієнтів (останнім теж почали вводити ліміти)», — зазначав він.

 

enkorr.ua