Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.11.2021

Харківський авіазавод має намір відновити виробництво літаків

Підприємство планує створити 1,5 тис. робочих місць і випускати по 5 літаків на рік

«Харківське державне авіаційне виробниче підприємство» планує відновити виробництво літаків. Відповідний меморандум підписали в Харківській обласній державній адміністрації, повідомив Mintrans.

Підприємство планує протягом 5 років вийти на рівень випуску 5 літаків на рік, створивши 1,5 тис. робочих місць, і погасити борги із зарплати.

«Ми знаємо, що на заводі у нас борг перед приватними кредиторами приблизно на 1,5 млрд грн, ми знаємо, що на заводі є заборгованість перед співробітниками – приблизно 300 млн грн. І також близько 2,6 млрд грн – держборгу», – підкреслив Олександр Скакун, глава ХОДА.

Вирішити питання планують шляхом приватизації підприємства. Участь у конкурсі вже готові взяти «ФЕД», «Мотор Січ» і «Авіакомпанія Константа».

«Вони готові брати участь у відкритому конкурсі, якщо буде прийнятий закон про приватизацію цього підприємства. Я не маю права говорити про цифри, про суму, яку ці компанії готові викласти за цей завод, але я точно скажу – це сума з 8 нулями», – резюмував Олександр Скакун.

Як повідомляв GMK Center, раніше комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендував парламенту прийняти в першому читанні законопроєкт №5799 «Про особливості приватизації єдиного майнового комплексу Харківського державного авіаційного виробничого підприємства».

Відзначимо, що на початку вересня Кабінет Міністрів затвердив Державну цільову науково-технічну програму розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки із загальним обсягом очікуваних інвестицій в 35,93 млрд грн. Прогнозується, що щорічний обсяг реалізації продукції вітчизняного авіабудування в період 2021-2030 років становитиме близько $1 млрд в еквіваленті, за весь період – $10 млрд.

 

gmk.center