Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.05.2019

Хіміки винайшли новий будматеріал

Китайські вчені створили міцний матеріал з графенового аерогеля і спресували його в цеглу для будівництва невеликої стіни. У підсумку вони отримали стіну, яка може витримати температуру до 750 градусів за Цельсієм і тиск в 47 МПа.

Стаття вчених опублікована в виданні Advanced Functional Materials.

За словами вчених, графен витримує деформацію понад 97% і не має верхньої межі за кількістю речовини, з яких можна побудувати стіну. Хіміки вважають, що з цього метаматериала можна будувати прочнейшие захисні споруди.

Графен є одним з найміцніших матеріалів, створених людиною. Він являє собою шар решітки шестикутників з атомів вуглецю.
Відкриття вчених з Массачусетського технологічного інституту (MIT) в області дослідження графену стало головним науковим проривом 2018 року по версії журналу Physics World. Згідно з дослідженням вчених з MIT під керівництвом Пабло Джарійо-Ерреро, двовимірний матеріал графен може вести себе і як ізолятор, і як надпровідник – в залежності від того, під яким кутом розташовані його шари відносно один одного.

У 2018 році фахівці Технічного університету Чалмерса (Швеція) скористалися ще однією властивістю графена – можливістю перетворювати тепло в електрику – для створення нового виду радіаційного детектора. Крім того, як встановили вчені США, два шари графена на підкладці з карбіду кремнію під впливом раптового удару можуть тимчасово придбати алмазну міцність.

Джерело: BuildPortal