Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.10.2020

Хмельницький отримав понад 30 млн грн на будівництво сміттєпереробного заводу

Хмельницький отримав кошти на будівництво сміттєпереробного комплексу і впорядкування місцевого сміттєзвалища. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Зазначається, що 7 жовтня в онлайнформаті підписано кредитну та грантову угоди Проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів між хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс» та Європейським банком реконструкції та розвитку та Інвестиційною платформою сусідства Європейського Союзу.

Кредитну та грантову угоди підписали керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне та директор ХКП «Спецкомунтранс» Олександр Зімін та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Фінансування комунальному підприємству надається під гарантію Хмельницької міської ради.

Загальна вартість усього Проєкту складає € 36,5 млн, з них: кредитні кошти — € 28,5 млн, грантові кошти від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (EU Neighbourhood Investment Platform) — € 5 млн, співфінансування міста складає € 3 млн. Технічну допомогу в реалізації проекту надає уряд Швеції.

За фінансовою моделлю, яку розробив ЄБРР, кредит надається на 13 років, під 5,75% річних, з пільгою у 3 роки.

«Кредит піде на будівництво сміттєпереробного комплексу. Грант, а це повторюся безповоротні, по суті подарункові 5 млн євро підуть на впорядкування діючого сміттєзвалища відповідно до Євростандартів. Грантом, ми майже повністю перекриваємо відсотки по кредиту», – розповів міський голова Олександр Симчишин.