Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.12.2022

І квартал 2023 року може стати найгіршим для ринку сортового прокату – IREPAS

Зростання вартості сировини, високі ціни на енергоносії та зниження ділової активності негативно вплинуть на ринок сталі

Міжнародна асоціація виробників та експортерів арматури IREPAS прогнозує, що перший квартал 2023 року може стати найгіршим для глобального ринку сортового прокату за довгий час. Про це йдеться у прес-релізі асоціації.

Зростання вартості сировини, високі ціни на енергоносії та зниження ділової активності можуть призвести до того, що ринок прокату в першому кварталі буде гіршим, ніж у розпал пандемії коронавірусу.

Незважаючи на те, що металургійні комбінати розраховують завершити 2022 рік з високими прибутками завдяки першому півріччю, компаніям доведеться ще більше скоротити виробництво наступного року, щоб мінімізувати збитки.

Якщо компанії продовжать підтримувати рівень виробництва та продавати продукцію на збиток, вони, імовірно, зіткнуться з обмежувальними торговельними заходами. За цих обставин знадобиться ще деякий час, щоб на ринку відновився баланс попиту та пропозиції.

«Покупці сталі на ринку ЄС почали хвилюватися з приводу ситуації після свят, оскільки очікувані більш тривалі капремонти на заводах, найімовірніше, обмежать пропозицію. З іншого боку, невідомо, якими будуть погодні умови в першому кварталі наступного року. Якщо температура залишатиметься помірною, тоді попит на будівництво, який досі був здоровим, зросте раніше, і це допоможе комбінатам підвищити ціни. Ціни на енергоносії зрештою будуть основою всього», – ідеться у повідомленні.

США з 1 січня 2023 року запроваджують новий інвестиційний пакет «Купуй американське», що стане величезним викликом для ЄС.

«Можливо, незабаром розпочнеться нова торговельна битва. Тим часом у Китаї «тиха» потенційна відмова від політики нульової толерантносты до COVID-19 може сприяти збільшенню попиту на сталь після Нового року», – резюмує IREPAS.

Як повідомляв GMK Center, світовий ринок арматури продовжує демонструвати нестабільність. Європейські виробники намагаються підштовхнути попит, а в Туреччині зросли експортні ціни. На початку грудня арматура у Європі оцінювалась у €752,50/т франко-завод, що на €32,5/т менше в порівнянні з попереднім тижнем.

 

gmk.center