Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.01.2023

IFC планує допомогти УДП розвивати перевезення Дунаєм

Представники Міжнародної фінансової корпорації (IFC), що входить до Групи Світового банку, та керівництво ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) провели перемовини щодо можливого фінансування проектів у сфері річкової логістики. Про це повідомила прес-служба УДП.

IFC має досвід надання довгострокового фінансування проєктів у сфері річкової логістики і зацікавлена у співпраці з новою командою УДП. Експерти визнають, що наше підприємство має унікальний потенціал: за умови комплексної модернізації пароплавство здатне суттєво посилити дунайську логістику”, — вказала прес-служба.

За результатами зустрічі досягнута домовленість про те, що УДП запропонує IFC низку проєктів, направлених на забезпечення сталого розвитку.

Це стосується не лише програми модернізації суден, але й допомоги у проведенні деофшоризації, переведенні фінансової звітності на міжнародні стандарти, диджиталізації процесів управління, програм залучення та навчання судноводіїв, заходам зі зменшення негативного впливу виробничої діяльності на навколишнє середовище, тощо”, — поінформували в УДП.

IFC є структурою Світового банку, місія корпорації полягає у сприянні економічного розвитку та покращенні життя людей шляхом залучення інвестицій у економіку країн, що розвиваються. Проєктна команда корпорації розглядає Дунай як одну з важливих складових продовольчої безпеки та економічної інтеграції України з ЄС.

Нещодавно Мінагрополітики та IFC підготували програму підтримки пільгового кредитування для українських аграріїв на загальну суму понад $1 мільярд. Водночас пріоритетним напрямком IFC залишається розвиток логістичної інфраструктури.

 

ports.ua