Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.09.2020

Ігор Петрашко провів робочу зустріч з представниками японської корпорації «Марубені»

18 вересня, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко зустрівся з Головою представництва «Марубені Корпорейшн» в Україні Акіяма Тецуо. На зустрічі також були присутні заступник Міністра Ірина Новікова, директор Департаменту міжнародної співпраці у сфері економіки, торгівлі та сільського господарства Олексій Рожков, представники «Марубені Корпорейшн».

Учасники зустрічі обговорили перспективи співпраці та реалізації інвестиційних проектів, зокрема, на умовах державно-приватного партнерства.

Міністр наголосив, що наразі Міністерством напрацьовано стимули для інвестиційної привабливості України. Зокрема, було вдосконалено законодавство щодо державно-приватного партнерства. Також Мінекономіки приймало безпосередню участь у розробці законопроекту «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями».

«Інвестиції є важливою частиною розбудови економіки України. При активній взаємодії і співпраці з міжнародними партнерами, зокрема, японськими, ми зможемо реалізувати важливі й масштабні проекти національного значення і які сприятимуть підвищенню рівня життя населення України», – зазначив Ігор Петрашко.

Окремо було акцентовано на підтримці реалізації проектів в рамках програми співпраці між Японією та Україною «ODA» (Офіційна допомога розвитку).

Також сторони висловили готовність до проведення Українсько-японського бізнес-форуму.

Довідково

З початку встановлення у 1992 році дипломатичних відносин Японія у рамках ODA надала Україні допомогу на загальну суму понад 3,2 млрд дол. США, з яких понад 1,86 млрд дол. США надійшло протягом 2014-2019 рр.

Джерело: Урядовий портал.