Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.06.2022

Імплементація змін до публічних закупівель відтермінована через воєнний стан

Верховна Рада відтермінувала введення у дію положення щодо вдосконалення системи функціонування та оскарження публічних закупівель.

Про це повідомляє пресслужба парламенту, передає Укрінформ.

Відповідний законопроєкт № 7328 передбачає відтермінування подачі скарги для оскарження публічних закупівель в електронному вигляді на 6 місяців з дня припинення або скасування дії правового режиму воєнного стану.

Згідно із пояснювальною запискою до документа, мова йде про норму, за якою суб’єкт оскарження публічної закупівлі, починаючи з 25 червня 2022 року, має подавати скаргу в електронному вигляді з накладенням кваліфікованого електронного підпису шляхом заповнення електронних форм з окремими полями.

Водночас після впровадження воєнного стану замовники здійснюють свої закупівлі фактично без використання електронної системи закупівель «Prozorro». При цьому забезпечення функціонування системи здійснюється за рахунок коштів, що сплачуються постачальниками за участь у тендерах/спрощених закупівлях/укладання договорів через електронний каталог.

Зазначається, що в умовах укладання прямих договорів гостро постало питання відсутності фінансових ресурсів для підтримки функціонування Prozorro. Через триваючу агресію росії робота над імплементацією вище згаданих електронних форм була зупинена.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 28 лютого 2022 року ухвалив постанову №169, яка передбачає, що в умовах воєнного стану оборонні та публічні закупівлі здійснюються без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель, визначених законами України «Про публічні закупівлі» та «Про оборонні закупівлі».

 

www.ukrinform.ua